Velkommen til Øverby Helsesportsenter

Som vi har nevnt før her på bloggen så er det et vell av gode tilbud og aktiviteter å ta seg til her på Øverby, og i Gjøvik generelt. Men et sted som vi er spesielt stolte av her på Øverby er Øverby Helsesportsenter. Dette er et helsesportsenter som fungerer som mer enn bare det, vårt helsesportsenter er et samlingspunkt for både gamle og unge, og mange timer med frivillig arbeid har blitt – og blir fortsatt – lagt ned på Øverby Helsesportsenter. Spesielt må alle brukere av helsesportsenteret rette en stor takk til de mange pensjonistene som ofrer utallige timer på dugnad og arbeid.

Dessverre har det vært litt uro rundt vårt helsesportsenter de senere årene. Dårlig økonomi gjorde at Øverby Helsesportsenter, som før var drevet av en stiftelse, ga driften over til Gjøvik kommune. Det som skapte misnøye var at den daglige lederen ikke fulgte med overtakelsen, og det var det en del som reagerte på. Kommunen på sin side hadde ikke mulighet til å gjøre det annerledes på grunn av regler, men det hersket vel egentlig bred enighet om at dette var unødvendig og litt «regelrytteri» fra kommunen sin side. Når det hersket såpass stor enighet blant de som danner grunnmuren i driften av senteret, og disse ønsket å fortsette et velfungerende og etablert samarbeid, virket det overdrevent byråkratisk.

Helsesportsenter med ny givHelsesportsenter som gir tilbud over hele linja

Men, uansett så lever Øverby Helsesportsenter i beste velgående i dag, og er du i området inviterer vi deg til å ta en tur innom. Det foregår en mengde aktiviteter for alle, og du treffer nesten alltid på noen for en hyggelig prat eller kaffe. Et helsesportsenter som dette skaper samhold, er et samlingspunkt, og gir mange eldre som kanskje ellers ville sittet ensomme hjemme en måte å bidra på. Det er viktig å ta vare på ditt nærmiljø – da vil det ta vare på deg!