Vintersport i Norge

Som dere sikkert har forstått så er vi opptatt av at folk skal ha et sunt og aktivt liv her på bloggen, og for oss som er glad i vintersport så er jo mulighetene enorme her i Norge. Nå er det vel slik at vi mennesker er preget av både arv og miljø, og når det gjelder vintersport så er vel vi nordmenn både arvelig «belastet» og preget av en oppvekst der langrenn, skøyter, skihopp, skiskyting, slalåm og snowboard har dominert store deler av sport- og nyhetsbildet.

Vintersport er bra trening

Å utøve en eller annen form for vintersport er ofte utrolig bra trening, og man får jo samtidig vært ute i friluft. Grunnen til at vintersport er god trening er at veldig ofte vil disse idrettene kreve at hele kroppen er aktiv fordi både utholdenheten og alle musklene vil få kjørt seg. Som et generelt råd vil det nok være lurt å la barn og unge få drive med flere ulike typer vintersport, både for å gi variert trening men også slik at de selv kan finne ut hva de liker best. Å tvinge barn til timeslange langrennsøkter som «skal være hyggelige turer» har sjeldent resultert i noe annet enn at barna utvikler et hat-forhold til idretten, så det anbefales ikke! Oppmuntring og konstruktiv trening er det beste man kan gi den enste generasjonen, uansett vintersport.

Som med alt annet er også hvilke vintersport som er mest populær noe som skifter med årene. Det blir også tydelig for oss som er glad i tippe på vintersport. TV-sendingen er spennende nok fra før, men når kompisgjengen har satt penger på resultater, en løper foran en annen, etc. så kan det nesten bli ulidelig. Men også veldig morsomt, og det er i dag mange gode nettsider som tar imot veddemål på all slags mulig moro. Samtidig er det en vintersport som ser ut til å aldri gå av moten i Norge: Langrenn. En idrett Norge har en tendens til å være utrolig gode i, som skaper overskrifter og førstesider den dag i dag, og som vi nordmenn ofte tenker på som en nasjonalsport. Og det er det vel ingenting galt med.

Vintersport står sterkt i Norge